Për të ofruar një performacë optimale, ky website përdor 'cookies'.
Po jam dakord.

E ardhmja e emërtimeve Audi me dy numra..

2017-09-08

 

Audi është duke adaptuar një terminologji të standardizuar për emërtimet e modeleve të tregtuara në mbarë botën duke u bazuar në fuqinë e prodhuar prej tyre. Emrat e modeleve - nga Audi A1 në Audi Q7 - do të mbeten të pandryshuara. Brenda familjes së një modeli, kombinimet e dy numrave do të zëvendësojnë etiketimet e llojit të përdorur më parë. Emërtimet e reja qëndrojnë për prodhimin e energjisë specifike dhe aplikohen si për makinat me motorë me djegie, ashtu edhe për modelet e-tron me disqe hibride dhe elektrike.

 

Vlera e referencës për emërtimet e reja të modelit është prodhimi i fuqisë së modelit individual në kilovat (kW). Audi kështu nënklasifikon gamën e modelit të tij në nivele të ndryshme të performancës - secila e identifikuar nga një kombinim dy numra. Për shembull, kombinimi numerik "30" do të shfaqet në anën e pasme të të gjitha modeleve me fuqi dalëse midis 81 dhe 96 kW. Dhe "45" qëndron për prodhimin e energjisë në mes të 169 dhe 185 kW. Klasat premium të Audi janë modelet me performancë mbi 400 kW, të cilat do mund të identifikohen nga kombinimi i numrit "70". Në secilin rast numrat shfaqen së bashku me teknologjinë e motorit - TFSI, TDI, g-tron ose e-tron.

Kombinimet e numrave që identifikojnë nivelet e performancës në rangun e produkteve të Audi rriten me shifren pesë, duke përfaqësuar hierarkinë brenda serive përkatëse të modelit dhe gamën e përgjithshme të modelit të markës. Sipas terminologjisë së re, në të ardhmen spektri do të shkojë nga Audi Q2 30 TFSI me 85 kW (konsumi i kombinuar i karburantit në l / 100 km: 5.4 - 5.1 *, emetimet e CO2 në g / km: 123 - 117 *) Audi Q7 50 TDI me 200 kW (konsumi i kombinuar i karburantit në l / 100 km: 6.4 - 5.9 *, emetimet e CO2 në g / km: 168 - 154 *). Një vend të veçantë në linjën e re do jetë i pushtuar edhe nga modelet S dhe RS me performancë të lartë dhe Audi R8 (konsumi i kombinuar i karburantit në l / 100 km: 12.5 - 11.4, emetimet e kombinuara të CO2 në g / km: 292 - 272). Ata do të mbajnë emrat e tyre klasikë në lidhje me pozitën e tyre premium në rangun e modeleve.

"Ndërkohë që teknologjitë alternative të drejtimit bëhen gjithnjë e më të rëndësishme, zhvendosja e motorit si një atribut performance po bëhet më pak i rëndësishme për klientët tanë. Qartësia dhe logjika e strukturimit të emërtimeve sipas prodhimit të fuqisë bën të mundur dallimin midis niveleve të ndryshme të performancës ", shpjegon Dr. Dietmar Voggenreiter, anëtar i Bordit të Menaxhimit të Shitjes dhe Marketing-ut në AUDI AG.

Ndryshimet do të fillojnë me prodhimin e ri Audi A8 në vjeshtën e këtij viti. E para midis dy motorëve me gjashtë cilindra që do të ridizajnohen do të jetë 3.0 TDI me 210 kW - si Audi A8 50 TDI (konsumi i kombinuar i karburantit në l / 100 km: 5.8 - 5.6 *, emetimet e kombinuara të CO2 në g / km: 152 - 145 *) dhe 3.0 TFSI me 250 kW - si dhe Audi A8 55 TFSI (konsumi i kombinuar i karburantit në l / 100 km: 7.8 - , emetimet e kombinuara të CO2 në g / km: 178 - 171 *).

Në muajt e ardhshëm, të gjitha modelet Audi do të prezantohen në treg me emërimet e reja të performancës duke filluar në momentin që do ofrohen për shitje. 

Për të ofruar një performacë optimale, ky website përdor 'cookies'.
Po jam dakord.