Për të ofruar një performacë optimale, ky website përdor 'cookies'.
Po jam dakord.

1,878,100 makina të shitura: Audi mbylli vitin 2017 me shitje të reja record.

2018-01-18

 

AUDI AG ka rritur shitjet e saj globale për të tetin vit me rradhë. Pavarësisht gjysmës së parë të turbullt të vitit, kompania arriti një shifër të re rekord: rreth 1.878.100 dërgesa përfaqësojnë një rritje prej 0.6%. Katër unazat u shitën më shumë se në vitin e kaluar në të tre tregjet kryesore në 2017: Në Shtetet e Bashkuara, Audi arriti rekord të ri të shitjeve muaj pas muaj dhe mbylli vitin 2017 me një rritje prej 7.8%. Në Kinë, Audi jo vetëm që arriti të kompensojë shifrat e shpërndarjes së dobët nga gjysma e parë e vitit, por gjithashtu arriti një rritje kumulative prej 1.1% në fundin e vitit. Në Gjermani, shitjet  u rritën me 0.4% krahasuar me 2016.

"Pavarësisht situatës shumë sfiduese kemi arritur një rritje pozitive në të gjitha tregjet kryesore në 2017 dhe një rekord të ri shitjeje në mbarë botën. Çdo treg i vetëm ka kontribuar në këtë rezultat. Kjo tregon atraktivitetin e portofolit të produkteve tona për klientët tanë ", thotë Bram Shot, anëtar i Bordit për shitjen dhe marketingun i AUDI AG.

Që nga qershori, Audi ka arritur të rikthehet me rritje në Kinë, duke reduktuar vazhdimisht rënien kumulative nga viti në vit dhe në fund duke arritur një bilanc pozitiv shitjesh. Në periudhën janar-dhjetor, marka i rriti ofertat e saj me 1.1% në 597,866 makina. Me këtë nivel të ri rritjeje, kompania vazhdon të ruajë rolin e saj në tregun premium kinez. Pas arritjeve të saj të ngjashme në nëntor, Kina gjithashtu shënoi rritjen më të madhe të volumit nga çdo treg individual në muajin e fundit të vitit 2017. Këtu shifrat e shitjeve përsëri janë rritur ndjeshëm, duke arritur 34.3% në 69.160 makina nga viti në vit. Asnjëherë më parë nuk kishte aq shumë konsumatorë kinezë që të merrnin një Audi në një muaj të vetëm.

Audi i Amerikës gjithashtu arriti një tjetër vit të suksesshëm përkundër rënies së tregut në përgjithësi. Audi ishte prodhuesi i vetëm premium në Shtetet e Bashkuara që pësoi rritje në mënyrë të qëndrueshme në 2017: deri 7.8% në 226.511 njësi. Në dhjetor 2017, kompania festoi edhe muajin e 84-të rekord me rradhë (+ 16.3% në 26.977 njësi).

Me një rritje të lartë gjatë gjithë vitit, Audi Canada (+ 17.9% në 36.007 makina) gjithashtu u vendos si një firmë e fortë midis dhjetë tregjeve më të mëdha.

Pavarësisht pasigurive të shumta politike dhe ekonomike, shitjet në Evropë u rritën 0.4% në rreth 860.600 makina. Përveç Gjermanisë (+ 0.4% në 294.544 makina), Italia (+ 10.5% në 68.954 makina) dhe Franca (+ 3.6% në 63.980) arritën shifra të reja vjetore rekord. Rënia e tregut në Britani të Madhe ndikoi negativisht në rezultatet e përgjithshme: Me 175,217 dërgesa dhe një rënie prej 1,3%, shitjet totale të Audi në Mbretërinë e Bashkuar, megjithatë, tejkaluan me lehtësi rënien e tregut të përgjithshëm.

Rritja globale e kërkesës për modele Q (+ 10.8% në rreth 689.150 makina) ishte një faktor kryesor në rritjen e Katër Unazave në vitin 2017. Më shumë se një nga çdo tre modele Audi të shitur ishte SUV. Modeli më i shitur i series Q në Evropë është Q2. Përveç Gjermanisë (23,167 njësi), blerësit e tjerë të mëdhenj këtu përfshinë Mbretërinë e Bashkuar (12,636 njësi) dhe Italinë (11,068 njësi). Shitjet globale të Audi Q3 u rritën përsëri në dhjetor (+ 11.3% në rreth 20.950 makina). Në vitin 2017, anëtari më i suksesshëm i familjes Q ishte Audi Q5 me rreth 281,850 makina të dorëzuara. Shumica e modeleve Audi Q5 u dërguan në tregun individual të Kinës. Modeli pasardhës do të dalë në shitje në tregtarët kinezë si një version me rrota të gjata në pranverë të vitit 2018. Audi Q7 gjithashtu pa rritje të shitjeve me 3.9% në 2017. Që nga fillimi i vitit, shitjet e SUV me madhësi të plotë janë rritur në Amerikën e Veriut vetëm me rreth një të pestën në rreth 43,800 njësi.

Për të ofruar një performacë optimale, ky website përdor 'cookies'.
Po jam dakord.