Për të ofruar një performacë optimale, ky website përdor 'cookies'.
Po jam dakord.

Audi Tradition

2018-04-24

 

August Horch është konsideruar si një nga pionierët e industrisë gjermane të makinave - makina e parë e quajtur Horch (Audi i sotëm) hyri në rrugët e distriktit Ehrenfeld në Köln 106 vjet më parë dhe jemi ekzaktësisht 56 vjet pas ndarjes nga jeta të inxhinierit të parë të makinës.

Të drejtoje një makinë në vitin 1901 ishte ende një aktivitet që mund të klasifikohej si një akt tepër aventuresk. Drejtimi i parë jozyrtar i një makine Horch ishte një rast i madh për kompaninë Horch & Cie dhe për banorët e rrethit të Këlnit Ehrenfeld. "Fillimisht gjithçka dukej sikur po shkonte sipas planit dhe makina po bënte progres, por shpejt filloi të shfaqte problemet e zakonshme të çdo makine të asaj periudhe", shkruan August Horch sipas kujtimeve të ekskursionit të tij të parë në makinën e tij të parë në janar të vitit 1901. "Motori u ndal papritmas, Foreman Krapff dhe unë u përplasën nga vendet në të cilat ishim ulur dhe u drejtuam tek mekanizmi i makinës, konkluduam menjëherë se karburatori nuk po funksiononte siç duhet. Pasi riparuam problemin e shfaqur, u vendosëm përsëri nëpër vende dhe vazhduam udhëtimin tonë aty ku e lam, "regjistroi Horch.

Deri në fund të shekullit të nëntëmbëdhjetë ishin disa kompani në Gjermani që po prodhonin makina. Midis tyre ishte dhe August Horch & Cie., Kompani e themeluar më 14 nëntor 1899 në Këln. Gusht Horçh ishte një nga figurat pioniere të inxhinierisë së makinave. Para se të ngrinte biznesin e tij, ai punoi për Carl Benz në Mannheim për tre vjet si Shef i Prodhimit të Makinave. Më 1904 gusht, Horçh e zhvendosi biznesin e tij në qytetin Zwickau dhe e shndërroi atë në një kompani që emeton aksione.

Pas një mosmarrëveshjeje me partnerët e tij në Bordit Ekzekutiv dhe Mbikëqyrës, August Horch la kompaninë në vitin 1909 dhe krijojë markën Audi, që është edhe përkthimi latin i emrit të tij (Horch nga gjermanishtja do të thotë dëgjoj).

Për të ofruar një performacë optimale, ky website përdor 'cookies'.
Po jam dakord.