Sistemi Start-Stop

Kur makina ka qëndruar, p.sh. në semafor, leva e marshit është në opsionin e ecjes së lirë dhe shoferi ka hequr këmbën nga pedali, sistemi do të fikë motorin. Ai ndizet sërish, sapo të preket pedali.

 

 

Mënyra më e mirë për t'i bërë motorët më efikasë edhe më ekonomikë: Fikja.

Sistemi Start-Stop punon në heshtje, qetë dhe shpejt, sapo shoferi ndryshon marshin,  motori ka arritur përsëri shpejtësinë e duhur. Në konsum të kombinuar të karburantit mund të kursehen rreth 0.2 litra karburant për 100 km , ekuivalente me rreth 5 gram CO2/km.

Gjatë fazës së ndalimit, sistemi i informacionit për shoferin tregon një ikonë "Nisu-Ndalo". Sistemi mund të çaktivizohet në çdo kohë duke shtypur një buton.

Sistemi nisu-ndalo është në dispozicion në modele të ndryshme të Audit që nga qershori i vitit 2009.

Teknologjitë e sistemit në makinë

Mbyllur