Sistemi i frenimit

Demostroni fuqinë që qëndron tek Audi RS Q3 me sistemin standard të frenimit RS 18 inç.

Në sistemin standard të frenimit 18 inç, valvulat fikse me 8 pistona kapen fuqishëm në disqet e frenave në aksin e përparmë, unaza mbështjellëse e së cilit është e lidhur me kontur të jashtëm mbi çelik me pjesën e frenave prej alumini. E ashtuquajtura mbajtëse lundruese siguron që unaza mbështjellëse të qëndrojë e pakontraktuar dhe nën ndikimin e temperaturës arrihet stabiliteti i përmirësuar.

 

Perforimi aksial dhe kanalet e ftohjes për ventilim të brendshëm kujdesen për të përmirësuar performancën e frenave. Me anë të përzierjes së materialeve dhe gjeometrisë karakteristike të unazave të fërkimit, pesha është reduktuar duke përmirësuar bilancin e peshave.

Mbyllur