Cili Audi Q5 është i duhuri për mua?

Në 2008 dhe 2017, Audi Q5 fitoi një nga çmimet më të famshme të industrisë së automobilave, timonin e artë - për arsye të mira. Në treg që nga viti 2008, SUV-i i njohur ka pësuar disa përmirësime që e bëjnë atë shoqëruesin e përsosur të përditshmërisë për të rinj dhe të moshuar. Përveç të dhënave të rëndësishme teknike për modelin Q5, më poshtë do të mësoni gjithçka rreth varianteve të serisë së modeleve.

Cilat variante të Audi Q5 ofrohen?

Audi aktualisht ofron gjashtë variante të ndryshme të Q5. Këto ndryshojnë në dizajnin e tyre, si dhe në përdorimin e synuar dhe grupin e synuar.

Audi Q5 - flamuri SUV

Q5 është mishërimi i SUV-ve të rangut të mesëm. Kjo karakterizohet nga performanca e lartë dhe një simbiozë e sportivitetit dhe përshtatshmërisë për përdorim të përditshëm. Udhëtimet në zonat e largëta janë po aq të mundshme sa një udhëtim për blerje në qytetin tjetër. Dizajni modern dhe bashkëkohor e bën Audi Q5 gjithmonë tërheqës.

Audi Q5 TFSI e – variant i makinës në përputhje me frymën e kohës

Ju nuk dëshironi të humbisni avantazhet e Q5, por dëshironi të jeni pak më miqësor ndaj mjedisit? Falë kombinimit të motorit me djegie dhe motorit të fuqishëm elektrik, mund të arrini vlera mbresëlënëse përshpejtimi si një makinë elektrike. Duke përdorur rikuperimin, Audi Q5 TFSI e rikuperon energjinë elektrike gjatë vozitjes. Kjo do të thotë se bateria zgjat më shumë dhe ju mund të shijoni udhëtime më të gjata. Kjo siguron një rreze elektrike deri në 62 kilometra. Motori TFSI ju mbështet në udhëtime të gjata - TFSI do të thotë Injeksion me turbocharged Fuel Stratified dhe përshkruan motorët me turbocharged nga Audi.

Audi Q5 Sportback TFSI e – SUV premium si një hibrid plug-in

Dizajni i ngjashëm me coupé nuk ka humbur në Audi Q5 Sportback TFSI e. Me këtë hibrid plug-in mund të kaloni në makinë elektrike në çdo kohë. Kjo do të thotë që jo vetëm që udhëtoni më qetë, por gjithashtu nuk keni emetime lokale. Falë sistemeve të ndryshme të karikimit të Audi-t, ju mund të karikoni automjetin tuaj në shtëpi dhe të përjetoni aventurën tuaj të radhës menjëherë më pas.

Audi SQ5 - atleti

Audi SQ5, versioni sportiv i Q5, ka qenë në prodhim që nga viti 2012 dhe që atëherë ka gëzuar një popullaritet të madh. Me deri në 341 kf, SQ5 mund të shkojë nga 0 në 100 km/h në 5,1 sekonda. Tiptronic me 8 faza siguron kënaqësi të larmishme ngarje, të cilën e keni gjithmonë në duart tuaja me timonin sportiv shumëfunksional prej lëkure në dizajn me 3 fole. Një komponent tjetër i rëndësishëm është aktivizuesi i zërit (vlen edhe për SQ5 Sportback). Kjo i jep motorit V6 edhe më shumë volum zëri dhe është më i pranishëm ose më delikate në varësi të modalitetit. Për shkak të performancës së tyre të fortë dhe pajisjeve të përsosura, variantet SQ5 janë gjithashtu shoqëruesit e përsosur për drejtuesit e shpeshtë.

Audi SQ5 Sportback – në krye të serisë

Në krye të serisë Q5 është Audi SQ5 Sportback. Motori i fuqishëm V6 TDI dhe lëvizja e përhershme me të gjitha rrotat quattro sigurojnë kënaqësinë e drejtimit në nivelin më të lartë dhe standardet më të larta të sigurisë. Diferenciali sportiv opsional gjithashtu e siguron këtë: i drejton forcat te timoni në pjesën e jashtme të kthesës, duke e bërë drejtimin veçanërisht të këndshëm. Sportiviteti bie gjithashtu në sy në kuptimin e vërtetë të fjalës: spoileri i skajit të çatisë S dhe linja e çatisë në formë coupe e bëjnë SQ5 Sportback të pagabueshëm.

Shënim: TDI do të thotë Injeksion Diesel me Turbocharged. Motorët e këtij dizajni kanë injeksion të drejtpërdrejtë dhe turbocharger.