Audi Q8 e-tron - modelet elegante SUV

Gama e gjatë, karikim i shpejtë, argëtim i sigurt ngarje dhe padyshim tërheqës – modelet e Audi Q8 e-tron bëjnë që zemrat e shoferëve të rrahin më shpejt.

SUV plotësisht elektrik si Audi e-tron dhe SUV coupe si Sportback e-tron janë në treg që nga viti 2018. Katër vite më vonë, jo vetëm që modeleve iu dhanë rifreskim vizual, ato u përfshinë edhe në gamën e modeleve luksoze. Sot mund të gjeni Q8 e-tron, Q8 Sportback e-tron, SQ8 e-tron dhe SQ8 Sportback e-tron në gamë. Audi po vendos standarde të reja në industrinë e automobilave me prodhimin neutral ndaj CO₂. Modelet Q8 e-tron largohen nga fabrika në Bruksel me një bilanc neutral ndaj karbonit. Mësoni më shumë rreth përditësimeve dhe përfitimeve më poshtë.

Edhe më shumë performancë – kapacitet i lartë i baterisë dhe karikim efikas

Bateri

Më parë, modelet e-tron ishin të njohura me një kapacitet baterie deri në 86 kWh (neto). Kapaciteti neto i referohet sasisë së energjisë që mund të përdoret në të vërtetë, në kontrast me kapacitetin bruto, i cili përshkruan sasinë maksimale të energjisë që bateria mund të ruajë. Me baterinë e avancuar të tensionit të lartë të serisë së re Q8 e-tron, tani mund të vozitni edhe më shpejt, më gjatë dhe më tej. Me një kapacitet deri në 106 kWh neto ose 114 kWh bruto, SQ8 e-tron ofron një distancë deri në 494 km, SQ8 Sportback e-tron deri në 513 km dhe Q8 e-tron deri në 582 km. Por fituesi i fundit i diapazonit është Q8 Sportback e-tron me një 600 km mbresëlënëse. Për të siguruar që bateria e tensionit të lartë të funksionojë pa probleme, Audi garanton baterinë e automjeteve të reja kundër të gjitha defekteve në materiale ose mjeshtëri për 160,000 km ose 8 vitet e para, cilado qoftë e para.

Ngarkoni

Bateria e re me teknologji të avancuar celulare tani mund të karikohet me 170 kW në vend të 150 kW. Kjo do të thotë një kohë shumë më e shkurtër ngarkimi për ju. Në një stacion karikimi me fuqi të lartë, karikimi nga 10% në 80% zgjat vetëm 31 minuta. Për rrugën nga Salzburgu në Linz, e cila është 123 km, koha e karikimit është vetëm 10 minuta. Nëse niveli i ngarkimit të baterisë është i ulët, mund të p.sh. B. përdorni potencialin e mëtejshëm të diapazonit duke aktivizuar modalitetin e diapazonit në sistemin MMI. Kjo redukton funksionet jo thelbësore të rehatisë dhe redukton shpejtësinë maksimale në 90 km/h. Falë planifikuesit të integruar të rrugës, ndalesat e karikimit integrohen në mënyrë efikase në itinerar - parandalohet ndërprerja e panevojshme.

Bateria e re me teknologji të avancuar celulare tani mund të karikohet me 170 kW në vend të 150 kW. Kjo do të thotë një kohë shumë më e shkurtër ngarkimi për ju. Në një stacion karikimi me fuqi të lartë, karikimi nga 10% në 80% zgjat vetëm 31 minuta. Për rrugën nga Salzburgu në Linz, e cila është 123 km, koha e karikimit është vetëm 10 minuta. Nëse niveli i ngarkimit të baterisë është i ulët, mund të p.sh. B. përdorni potencialin e mëtejshëm të diapazonit duke aktivizuar modalitetin e diapazonit në sistemin MMI. Kjo redukton funksionet jo thelbësore të rehatisë dhe redukton shpejtësinë maksimale në 90 km/h. Falë planifikuesit të integruar të rrugës, ndalesat e karikimit integrohen në mënyrë efikase në itinerar - parandalohet ndërprerja e panevojshme.

Cilat modele të Audi Q8 e-tron ekzistojnë?

Aktualisht mund të gjeni katër variante të ndryshme të Q8 e-tron në ofertën e Audi. Këto ndryshojnë në aspektin e performancës dhe pamjes.

Megjithatë, do të gjeni pajisje standarde me cilësi të lartë në të gjitha modelet. Pezullimi adaptiv me ajër mundëson rehati maksimale të drejtimit duke rregulluar automatikisht lartësinë e automjetit dhe amortizimin. Me ajër të kondicionuar ndihmës, automjeti mund të sillet në temperaturën e dëshiruar përpara ngasjes. Siguri shtesë ofrohet nga fenerët LED me cilësi të lartë, të cilët sigurojnë shikueshmëri të shkëlqyer edhe gjatë natës, si dhe ndihma e parkimit plus, që e bën parkimin dukshëm më të lehtë falë sistemit të avancuar të sensorëve. Sistemin më të avancuar të navigimit MMI mund ta gjeni edhe në modelet e-tron Q8. Kjo ofron një sërë funksionesh dhe shërbimesh si planifikimi i rrugës, të dhënat e trafikut, raportet e motit, si dhe funksionet telefonike dhe shërbimet e transmetimit të muzikës. Shumë nga këto veçori mund të përdoren lehtësisht duke përdorur kontrollin inovativ të aplikacionit. Përveç bagazhit të gjerë të Audi Q8 e-tron, ka një hapësirë ​​shtesë prej 62 litrash në pjesën e poshtme të automjetit (kombinim i fjalëve angleze për "para" dhe "trunk" të bagazhit) të automjeteve.

Audi Q8 e-tron: SUV i klasit luksoz i përshtatshëm për përdorim të përditshëm

Me gjatësinë e tij gati 5 metra dhe gjerësinë 2 metra, Audi Q8 e-tron është padyshim një nga SUV-të luksoze. SUV-të janë përgjithësisht shumë të njohura. Dhe me të drejtë! Ka arsye të mira për klasën e modeleve popullore:

Shumë hapësirë: Më shumë hapësirë ​​për pasagjerët dhe bagazhet

Siguri e rritur: Stabilitet dhe siguri falë trupit më të fortë

Fleksibilitet maksimal: Aftësi shtesë jashtë rrugës, si lëvizja me të gjitha rrotat dhe hapësira më e lartë nga toka për argëtim të vozitjes në qytet dhe jashtë rrugës

Dizajni i klasit të parë: Pamje e mrekullueshme që duket sportive dhe tërheqëse

Përveç avantazheve të një SUV, Audi Q8 e-tron vjen me një gamë të gjerë karakteristikash tërheqëse. Shijoni tërheqjen e jashtëzakonshme dhe stabilitetin e gjurmimit falë lëvizjes së përhershme me të gjitha rrotat quattro. Kur bëhet fjalë për brendësinë, mund të prisni materiale me cilësi të lartë, thekse të detajuara dhe veçori të shumta si funksionet e masazhit ose të ventilimit të sediljeve. Falë gamës së gjerë të aksesorëve origjinalë Audi, ju mund ta ktheni Q8 e-tron në makinën tuaj individuale të ëndrrave.

Audi Q8 Sportback e-tron: Coupé elegante SUV

Audi Q8 Sportback e-tron është varianti popullor coupé i Q8 e-tron. Në kontrast me siluetën konvencionale SUV të Q8 e-tron, modeli Sportback bën përshtypje me dizajnin e tij elegant me një vijë çati sportive. Kulmi vazhdon pa probleme në pjesën e pasme të pjerrët dhe në këtë mënyrë nënvizon pamjen dinamike të automjetit. Por nuk duhet të humbisni hapësirën e gjerë të SUV-it të njohur. Funksionet dixhitale të avancuara, materialet me cilësi të lartë dhe mjeshtëria e klasit të parë e bëjnë çdo udhëtim diçka shumë të veçantë.

Me një përshpejtim nga 0 në 100 km/h në vetëm 5,6 sekonda dhe një distancë maksimale deri në 600 kilometra me një çift rrotullues total prej 665 Nm, do të arrini në destinacionin tuaj më shpejt.

SQ8 e-tron: SUV për argëtim sportiv ngarje

Dëshironi diçka pak më sportive? Më pas kemi kënaqësinë t'ju prezantojmë me Audi SQ8 e-tron si pasardhësin e Audi e-tron S. Tre motorë elektrikë, lëvizja me të gjitha rrotat quattro plotësisht elektrike, sporti i pezullimit me ajër dhe sistemet shtesë të ndihmës sigurojnë performancë unike dhe kënaqësi maksimale ngarje. Krahasuar me modelin e mëparshëm, çift rrotullimi, performanca dhe diapazoni i baterisë janë rritur dhe konsumi është zvogëluar. Përveç lëvizjes me të gjitha rrotat, vektorimi i çift rrotullues elektrik siguron trajtim sportiv dhe më shumë kontroll. Sensorë specialë monitorojnë gjendjen e drejtimit dhe shpërndajnë fuqinë lëvizëse midis dy rrotave të pasme, të përshtatura për sjelljen tuaj të drejtimit.

SQ8 Sportback e-tron: SUV me sportivitet elegant

SUV coupé Audi SQ8 Sportback e-tron është gjithashtu mbresëlënës. Ju përfitoni nga të njëjtat avantazhe si SQ8 e-tron. Varianti Sportback ndryshon kryesisht në dizajnin e tij. Linja e çatisë me pjerrësi të lehtë i jep asaj pamjen e pagabueshme, sportive dhe elegante të coupe-së.

Ashtu si me SQ8 e-tron, performanca e rritjes në nivelin e drejtimit S ofron një përvojë të veçantë drejtimi. Me 370 kW fuqi dhe një çift rrotullues prej 973 Nm, ju mund të përshpejtoni pothuajse në heshtje nga 0 në 100 km/h në vetëm 4,5 sekonda.